Avantajele unei case de lemn

Avantajele unei case de lemn

Lemnul este prezent pe pământ din cele mai vechi timpuri. Nu numai că acesta este foarte rezistent, ci și ușor de folosit și un foarte bun izolator. 

Datorită proceselor tehnologice și noilor tehnici din domeniul construcțiilor, astăzi se construiesc case din lemn extrem de eficiente, rezistente la foc și foarte aspectuoase și frumoase. Chiar dacă în România există încă ideea preconcepută că o casă de piatră este cea mai bună alegere (cărămidă, bca, prefabricate beton), orizonturile s-au mai lărgit în ultimii ani și au apărut inclusiv arhitecți și constructori specializați în execuția de case din lemn.

În cazul în care nu ești convins că lemnul reprezintă o variantă excelentă în alegerea materialelor pentru construcția unei case, citește mai jos argumente pro care te vor ajuta să iei o decizie bună pentru viitoarea ta casă.

Avantaje

Lemnul este un izolator excelent

În comparație cu casele din cărămidă construcțiile din lemn le depășesc în aspecte ce țin de performanțele energetice.

Lemnul este un material elastic

În comparație cu pereții de cărămidă/bca sau beton, cei din lemn nu trebuie să fie foarte groși. Un zid de grosime 20 cm este suficient de rezistent pentru a face față frigului din timpul iernii dacă este administrat cu un tratament adecvat.

Casele din lemn sunt mai frumoase

Casele de lemn sunt mai aspectuoase, arată mult mai bine decât cele din zidărie și nu au nevoie de finisaje sau alte elemente decorative care implică costuri mari.

Dacă îți dorești o casă din lemn frumoasă la un raport preț-calitate corect, ne poți contacta cu un click aici și îți vom face o ofertă personalizată.

Pentru a vedea casele realizate de noi accesați link-ul Portofoliu.